מגמת ניהול מערכות מזון והסעדה
מגמת ניהול מערכות מזון והסעדה
דף הביתמגמת ניהול מערכות מזון והסעדההיגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים

היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים

 

קורס היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים

  (בהכרת משרד הבריאות)

מטרת קורס היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים
1. הקניית ידע מעשי במיקרוביולוגיה של המזון, המזון והשלכותיה על בריאות ובטיחות המזון ובריאות הסועד כאחד.
2.הקנית ידע לגילוי מהיר ומהמן של מזון מקולקל ומזויף שיטות חדשות ודרכי פעולה ומניעה.
3. הכשרה מקצועית בנושאי תברואה והיגיינה מזון על פי דרישות משרד הבריאות.

קורס היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים מיועד ל

קורס היגיינה ובטיחות מזון מיועד למנהלי מערכות הזנה, מנהלי וסגני מטבח מוסדיים, קניינים סרברים, אנשי תחזוקה וקירור מזון, חברות קיטריינג, מלונות, מסעדות ועוד...

 
מבין נושאי הלימוד בקורס היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים
  
  • יסודות  במיקרוביולוגיה של  המזון ומניעת ריבוי חיידקים גורמי תחלואה ומקורות
  • גורמים המשפיעים  על בריאות ובטיחות המזון
  • האדם כמעביר מחלות/ ציוד/ בעלי חיים הרעלות מזון ותחלואה, מחלות שמועברות ממזון
  • סוגי מזון שמעורבים בהרעלת מזון השלכות להיגיינה ותברואה לקויה
  • רכישות  מזון, סימון מזון וחיי מדף, זיופים גילוי ומניעה
  • הובלה אחסון  ואחזקת  מזון  בתנאים בטוחים / אחזקת מזון בטמפ' נכונה להגשה/ הפשרה
  • שיטות שימור מזון  גולמי ומבושל / מניעת ריבוי חיידקים במזון
  • טיפול במזיקים ושפכים ענף המזון / הרחקה והשמדה של חיידקים
  • היגיינה של העובדים והשפעתה על בטיחות המזון/ כללים והנחיות משרד הבריאות
  • טיפול במזון  מהספק לסועד/ תזרים יצור מזון במטבח מוסדי
  • עקרונות לתכנון ותפעול מטבחים מוסדיים/ מסעדות ותהליכי עבודה נכונים
  • שלבי הטיפול במזון מהספק ועד לסועד, כולל 5 יסודות של טיפול נכון במזון
  • הבטחת איכות, רישיונות עסק ויצרן – iso9000-2200 - GMP-HACCP

 

מבין צוות המרצים בקורס היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים

מרצים בכירים בענף
 

תעודה

לעומדים בהצלחה במבחנים יוענק אישור לימודים ממשרד הבריאות.

* ניתן לקבל בנוסף תעודת כיס - בתוספת תשלום


מסלולי הלימוד בקורס היגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים

מסלול בוקר – 4 מפגשים אחת לשבוע בין השעות 09:00-15:00

 

שכר לימוד

שכר הלימוד כולל תיק עם חומר מקצועי במסלול בוקר כולל אירוח קל (סנדוויצ'ים ושתייה קלה) 

 

הלימודים מתקיימים בתל אביב (כיכר המדינה) 

 

מגוון קורסים נוספים בתחום

ניהול מטבח מוסדי

מנהל מזון ומשקאות בכיר  

קורס שף 5
נ יהול משק בכיר
מנהלי מנדפים וארובות תקן 1001/6 

*המכללה שומרת לעצמה את מלוא הזכות לשנות את תכני הקורס והרכב המרצים תוך שמירת ההיקף הכולל של שעות הלימוד ועקרי נושאי הלימוד עפ''י שיקול דעתה המלא

 

 
אנא אשר/י כי קראת את תקנון האתר וכי את/ה מסכים לכל הרשום בו  
לקבלת מידע וידיעון
מלאו את הפרטים
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם
שם:  
טלפון:
דוא"ל:    
תחום:  
קורס:  
אנא אשר/י כי קראת את תקנון האתר וכי את/ה מסכים לכל הרשום בו  
צלצל 2028*