מגמת ניהול מערכות מזון והסעדה
מגמת ניהול מערכות מזון והסעדה

קורס שף סוג 5

 

קורס   שף סוג 5
מסלול הסמכת שפים בכירים משרד הכלכלה (תמ"ת)
דיפלומה ממשלתית בפיקוח משרד הכלכלה 

 


שף מהמילה הצרפתית  CHEF   הוא אחד התפקידים המבוקשים בענף הקולינריה, השף הוא המנהל האחראי על יצירת תפריטים ומתכונים הכשרת הסגל פיקוח על הבישול ובטיחות הסועד תקשורת עם הלקוחות והספקים.
השף הינו הסמכות הבכירה  בתכנון אופייה הקולינרי של המסעדה תכנון ותמחור המנות, השף אחראי על כל תהליכי חישוב עלות שטחי אחסון, חישובי עלויות חומרי גלם, פחת, שבר, חישובי עלות בניית עצי מוצר  FOOD-COST.
משף 5 נדרש התמקצעות  ושליטה במגוון רחב של תחומים ניהוליים עסקיים,  קורס זה מהווה את תשתית הידע שלך להצלחה.

  

מטרת קורס שף סוג 5

הקניית כלים וידע מקצועי בתחומים קול ינריים, יכולת הנגשה ופתרונות בתהליכי עבודה נכונים, הכרות עם סטנדרטים תקנות, חקיקה, תזונה, חידושים, זיהוי נקודת תורפה בדיקת תפריטים, התייעלות וניצול כוח אדם, ניהול תקציב למתן פתרונות טובים מהקיים.
הכנה ותרגול בוגרי שף 5 למבחן חיצוני של משרד הכלכלה לקבלת דיפלומה מוסמך סוג 5.


תנאי קבלה לקורס שף סוג 5

לבעלי וותק מקצועי 9 שנים בטבחות ללא תעודת מקצוע (שנה אחת בארץ)
מי שעבד שנתיים לאחר קבלת תעודה סוג 3
מי שעבד שנה לאחר קבלת תעודה סוג 4


מסמכים רלוונטים לקבלה לקורס שף סוג 5

אישור רשמי על גבי נייר מכתבים – לוגו וחותמת החברה
חובת הוכחה שנות וותק בטבחות
תאריך התחלה וסיום עבודה
אישור צה "ל (קצין העיר) למי שהיה טבח בצבא
צילום ת.ז

תעודה בקורס שף סוג 5

לעומדים בהצלחה במבחני משרד הכלכלה והועדה המקצועית תוענק תעודה של שף סוג- 5  מטעם משרד הכלכלה (תמ"ת)
* ניתן לקבל בנוסף תעודת כיס - בתוספת תשלום

מבין נושאי הלימוד בקורס שף סוג 5

* יסודות באחסון תורת החומרים
* ניהול מערכת הזנה/ בטיחות בעבודה ניהול סיכונים
* יסודות בתכנון תפריטים, תכנון חישובי עלויות
* תורת השרות והמשקאות – ביקורת מזון ומשקאות
* תכנון  חידושים מטבחים/תזונה נכונה ובישול בריא
* תחשיבים וביצוע קבלות פנים והזמנות מיוחדות
* ניהול רכש וקניינות
* ציוד וטכנולוגיה,  חידושיים במטבחים מוסדיים
* היגיינה ובטיחות מזון, דרישות משרד הבריאות, תקנות חובה
* יסודות בדיני כשרות ומסורת HACCP -GMP-ISO
* דיני עבודה, יחסי עבודה, ענף המזון/ הסכמים קיבוציים
* תקשורת בינאישית, עבודת צוות, קבלת החלטות
* עיבוד בשר וחלקי הבשר מנות עיקריות
* מגדנאות אפיה תורת החומרים בצקים מוסים קינוחים
 * השף כמנהל קבלת עובדים סגנונות ניהול
* ידיעת תפקידי המחלקות השונות מלון/ מסעדה
* טכניקת קבלת החלטות, במקרה של תקלה או שריפה
* חזרות ותרגולים לקראת בחינות סיווג 5
* חזרות ומיקוד מעשי בניהול מערכות מזון
* הכנה לקראת  הוועדה תרגולים מעשיים
 
 

מבין צוות המרצים בקורס שף סוג 5

רכז אקדמי שף אילן רוברג,  יועץ ושף 5 בכיר בענף יור' אגוד השפים (ל)
שף גיא פרץ  בכיר בענף מומחה למטבח ים תיכוני ומטבח מרוקאי זוכה 13 מדליות זהב בינלאומיות בבישול
שף דוד מגן  יועץ ושף 5 בכיר בענף מומחה בינלאומי בטבחות רשת קלאב מד, מטבחים כשרים  שוויץ/ מלונות
מר רונן לוי, מומחה תחום מזון ומשקאות
עו"ד מירב אלוני בלט, מומחית  בדיני עבודה יחסי עבודה הסכמים קיבוציים ענף המזון 

 

מסלולי הלימוד בקורס שף סוג 5

מסלול ערב, 34 מפגשים בשבוע  (בין שעות 17:00-21:00) כולל תיק מקצועי

 

 

הל ימודים מתקיימים בתל אביב (כיכר המדינה)
 
 

*המכללה שומרת לעצמה את מלוא הזכות לשנות את תכני הקורס והרכב המרצים תוך שמירת ההיקף הכולל של שעות הלימוד ועקרי נושאי הלימוד עפ''י שיקול דעתה המלא

 

 
אנא אשר/י כי קראת את תקנון האתר וכי את/ה מסכים לכל הרשום בו  
לקבלת מידע וידיעון
מלאו את הפרטים
ונציגנו יחזרו אליך בהקדם
שם:  
טלפון:
דוא"ל:    
תחום:  
קורס:  
אנא אשר/י כי קראת את תקנון האתר וכי את/ה מסכים לכל הרשום בו  
צלצל 2028*